Je olie en luchtfilter toe aan vervanging? Doe het zelf!

Als je geld wilt besparen is het vaak handig om klussen die zich regelmatig voordoen zelf uit te voeren. Als je een auto rijdt zal onderhoud natuurlijk regelmatig terugkomen en loont daarom erg veel om je auto zelf te onderhouden. Als je dit geregeld doet zal je er voor zorgen dat je auto langer mee gaat en bespaar je ook nog veel kosten die vooral in de arbeidsuren van de reparateur gaan zitten. In dit artikel zullen we je op de hoogte brengen van verschillende soorten onderhoud aan je auto, die je prima zelf kunt doen zodat je veel geld bespaart!

Je motorolie vervangen

Het eerste wat je makkelijk zelf kunt doen is het vervangen van je olie en oliefilter. Je zult hiervoor wel enigszins handig voor moeten zijn en je hebt gereedschap nodig. Maar als je het vertrouwen hebt, dan kun je dit gemakkelijk zelf doen en zal het je een hoop geld schelen. Het belangrijkste waar je op moet letten is dat de auto koel is als je de olie vervangt. Een rondje rijden zorgd er wel voor dat de olie iets meer vloeibaar wordt en hierdoor het proces wat makkelijker gaat. Daarna til je de auto op met de krik en laat je de olie eruit lopen. Als dit is gedaan kun je het filter vervangen en de nieuwe olie toevoegen. Let erop dat je altijd goede motorolie koopt, denk aan merken zoals Shell of Castol dan zit je in ieder geval goed.

Het luchtfilter vervangen

Naast olie is een luchtfilter makkelijk vervangbaar. Dit is erg makkelijk. Hij bevindt zich meestal onder de motorkap in een zwarte doos. Je hebt hier eigenlijk geen gereedschap voor nodig dus zou iedereen dit moeten kunnen. Vervang het filter elk jaar!

Scroll naar boven