Loopauto

Als een kind eenmaal zijn eigen lichaam heeft uitgevonden zal hij of zij ook de hele dag in beweging zijn. Kinderen zijn het liefst de hele dag actief. Een loopauto is handig voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar om het lopen te ontdekken. Ze leren er mee lopen en krijgen kracht in hun beentjes. Er zijn verschillende loopauto’s te krijgen in de winkels en webshops. Het is leuk om zelf voor je kleintje te kopen, maar ook hartstikke leuk om kado te geven of te krijgen. Bijvoorbeeld voor de eerste verjaardag van het kleintje. Er is genoeg keuze in alle soorten loopauto’s. Voor elk kind is wel een mooie loopauto te vinden. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de motorische ontwikkeling van een kind. Een mooi, fijn en goed stuk speelgoed!

Goed voor de ontwikkeling

Rennend, racend en scheurend de woonkamer ontdekken is wat kinderen het liefst doen, met een loopauto kan dit. Het is ook super goed voor de ontwikkeling van kinderen, dan vooral de motorische ontwikkeling. Ze leren namelijk lopen op de loopauto met ondersteuning. Daarnaast krijgen ze ook kracht in de benen, waardoor ze later op eigen benen kunnen staan. Verder moeten ze natuurlijk de goede kant op sturen, wat ook goed is voor de motorische ontwikkeling. Een loopauto is dus niet alleen een leuk stuk speelgoed, maar het is dus ook nog eens erg goed voor de ontwikkeling van de kleine. Een ideaal kado dus!

Soorten loopauto’s

Net als bijna alle andere spullen, zijn loopauto’s ook verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. De verschillen kunnen zijn in:

  • Materiaal
  • Thema
  • Hoeveelheid wielen

Het grootste verschil tussen de loopauto’s is eigenlijk de hoeveelheid wielen die het heeft. Er zijn namelijk loopauto’s met 4 wielen, maar ook met 3 wielen of zelfs 2 wielen. Dit verschil is wel een belangrijke, want een baby van 9 maanden, kan nog niet op een tweewieler zitten, maar misschien wel op een loopauto met vier wielen. Die geeft namelijk meer stevigheid. Voor een peuter is een tweewieler dan juist weer wel geschikt, aangezien zijn al betere balans hebben. Er zijn talloze thema’s voor een loopauto. Zoals een typische roze meisjes auto of een stoere dino auto met veel versieringen voor jongens. Of ga voor een mooie neutrale kleur loopauto. Een loopauto kan van vele materialen gemaakt worden, zoals hout, kunststof of plastic. De kwaliteit verschilt natuurlijk per materiaal, de een gaat langer mee dan de ander. Er zijn allerlei verschillende merken die dit leuke speelgoed stuk verkopen.

Loopauto kopen

Een loopauto kopen kan je doen in veel winkels, van speelgoedwinkels tot speciale babywinkels of designwinkels. Het is super leuk om kado te geven bij een babyshower, als kraamkado of tijdens de eerste verjaardag van de kleine. Er is enorm veel keuze als het gaat om een loopauto kopen, en dat is soms best lastig. Kijk naar het kind en bedenk welke het meest geschikt zal zijn. Hulp kan altijd gevraagd worden in de winkel of webshop voor advies als je er even niet uit komt.

Scroll naar boven