Private leasing: Heeft het zin om een ​​auto particulier te leasen?

Een auto leasen of kopen? Een vraag die nu steeds meer door particulieren wordt gesteld. Een tijd lang werd autoleasing alleen als winstgevend beschouwd voor handelaars, maar nu zijn er tal van leasingaanbiedingen die specifiek gericht zijn op particulieren. Wij laten u zien of leasen voor particulieren de moeite waard is, waar u op moet letten en hoe particulier leasen werkt.

Allereerst hebben we onze top lease deals voor je op een rijtje gezet: Een voertuig wordt voor een bepaalde periode “gehuurd” van een verhuurder. Er is een aanbetaling en maandelijkse leasekosten. Aan het einde van de contractperiode is er een optie om de auto te kopen of in te leveren bij de verhuurder.

Tot een paar jaar geleden was de veronderstelling wijdverbreid dat autoleasing alleen de moeite waard was voor bedrijven en zzp’ers, maar niet voor particulieren. De reden: handelaren kunnen de maandelijkse leasetermijnen als bedrijfskosten claimen en van hun belastingen aftrekken.

Daarnaast profiteren zij vaak van bijzondere voorwaarden van de verhuurder. Dat is in de loop van de tijd veranderd. Ook als particulieren geen fiscaal voordeel kunnen halen, zijn er nog diverse andere voordelen.

Is leasen de moeite waard voor particulieren?

In hoeverre particulier leasen voor u de moeite waard is, hangt af van verschillende factoren. Allereerst spelen persoonlijke wensen een belangrijke rol: Wilt u flexibel zijn en niet lang aan één auto gebonden zijn? Wilt u het voertuig gebruiken, maar niet in bezit hebben? U rijdt graag nieuwe auto’s, maar de besparing is niet genoeg voor een aankoop? Dan is private leasing een echt alternatief. Desalniettemin dient u er rekening mee te houden dat u de maandelijkse leasetarieven over de gehele looptijd kunt betalen. Voortijdige beëindiging van het leasecontract, zoals je dit kunt betrekken van priveleaseauto.com, is nauwelijks mogelijk. Welke voor- en nadelen overheersen, moet afzonderlijk worden afgewogen.

Voor- en nadelen van privé leasen

Bij private leasing geniet u van verschillende voordelen, te beginnen bij de aankoop van het voertuig. In plaats van de aankoopprijs wordt alleen het gebruik van het voertuig betaald in de vorm van maandelijkse leasetarieven. Dit beschermt de liquiditeit. Dealers bieden vaak full-service leasing aan inclusief onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Deze kosten worden gedekt door het leasetarief, wat zorgt voor een hoge mate van planningszekerheid. De looptijden zijn meestal tussen de twee en vier jaar. U kunt dan de auto inleveren en een nieuw model kiezen. Soms is het ook mogelijk om een ​​leasecontract van een ander over te nemen. Zo rijdt u zonder enig risico in actuele nieuwe auto’s met de nieuwste technologie. Bovendien wordt u de verkoopinspanning bespaard. Als het een kilometerlease betreft, draagt ​​de verhuurder de afschrijving van de auto.

Voordelen op een rij:

  • Uitgaven kunnen worden gepland
  • Lage aandeleninvestering
  • Nieuwe auto’s met de nieuwste technologie
  • Geen verkoopinspanningen
  • Waardeverlies is voor rekening van de verhuurder (bij kilometerlease)

Bij het leasen van een auto blijft de verhuurder eigenaar van het voertuig. Dat betekent dat iedereen die kiest voor private lease maandelijks leasetarieven betaalt zonder aan het einde van de looptijd recht te hebben op de auto. Enerzijds biedt dit flexibiliteit, anderzijds staat u met lege handen. Naast de maandelijkse leasetarieven is bij aanvang van het contract een hoge aanbetaling te verwachten. Er dient dus voldoende liquiditeit aanwezig te zijn, omdat een leasecontract moeilijk tussentijds opzegbaar is. Bij restwaarde leasing draagt ​​de lessee het risico van een bijbetaling als de restwaarde niet wordt bereikt.

Scroll naar boven