RDW Kentekencheck

De RDW kentekencheck is natuurlijk helemaal gewoonuitvoeren, door gebruik te maken van de online module die het RDW daarvoor ontwikkeld heeft. Het grote voordeel hiervan is dat u er geen kosten voor hoeft te maken, terwijl u aan de andere kant wel allerlei gegevens op kunt vragen.

Overigens kun je deze gratis check ook doen op tal van andere sites, die weliwaar een ander soort check hebben, maar ook de gegevens van de RDW gebruiken. Misschien dus dat je een anders site prettiger zult vinden om de kenteken check uit te voeren.

Om de kenteken check bij het RDW te kunnen doen hoef je bovendien geen ingewikkelde gegevens in te voeren. Het is voldoende om simpelweg aan te geven wat het kenteken is. Dat betekent dat je het RDW kenteken van iedere auto kunt gebruiken, om er achter te komen hoe de auto in elkaar steekt en waar deze toe in staat is.

Je kunt dus het kenteken checken van een auto die he zou willen kopen, zodat je kunt kijken of alles in orde is, maar je kunt ook het kenteken van de buren gebruiken om wat meer te weten te komen over hun auto, of motor. Want je kunt ook de check doen bij motoren, bestelauto’s, vrachtwagens, en zovoorts.

Kenteken check bij RDW

Indien je een kenteken check uitvoert bij het RDW heeft u onder andere de mogelijkheid om het verbruik en de gegevens met betrekking tot het milieu op te vragen. Dat is vooral interessant wanneer je een tweedehands auto aan wilt schaffen, aangezien u dan het kenteken kunt gebruiken voor de kentekencheck. De RDW kentekencheck verschaft je daarnaast inzicht in de historie van de auto, zodat je precies kunt zien wanneer deze voor het eerst op de weg is toegelaten en of deze als gestolen geregistreerd staat.

Scroll naar boven